Primera trobada vers les escoles feministes

Benvolgudes famílies,

El proper dissabte 25 de maig es celebra la Primera trobada ver les escoles feministes, una proposta educativa que busca la transformació social, l’emancipació de les persones i tornar a posar la vida al centre des de i per a l’escola pública a partir d’una perspectiva feminista. Els objectius de la primera trobada són:

  • Començar a construir un espai de treball i organització integrat per mestres, famílies, col·lectius, grups de treball, comissions de gènere… inquietes per una educació feminista i amb perspectiva de gènere per tal de compartir idees, experiències, inquietuds, aprenentatges, trajectòries, pràctiques. Un espai comunitari, autoorganitzat i horitzontal, independent d’institucions i entitats privades.
  • Començar a construir un model educatiu feminista que funcioni com a marc polític de referència, teòric i pràctic, i alhora flexible, obert i sempre en construcció i en constant revisió, i que tingui com a objectius últims la transformació social i l’emancipació a través de l’educació. Partim dels feminismes per construir un món on es posi de nou la vida al centre, que lluiti contra el patriarcat, el masclisme, l’LGTBIfòbia, el capitalisme, el racisme, el capacistisme i qualsevol sistema d’opressió que creï injustícies i discriminacions, i que treballi a favor de la inclusió, la igualtat, la cohesió i la justícia social.
  • Començar a construir un aturador i alternativa al model educatiu neoliberal —privatitzador i mercantilitzador— que ja s’està desplegant a l’educació pública i que, sota la bandera de l’eficàcia i la innovació, està reconvertint les escoles públiques en organitzacions similars a les empreses que segreguen i creen desigualtats profundes des de la pròpia escola pública.

Per a més informació:

escolafeministes.org