Un pati de possibilitats: punt de partida

Durant el curs 2017-2018, des de la comissió En Xarxa vam estar reflexionant sobre l’ús del pati dels grans a l’escola per part dels infants, sobre les seves possibilitats i limitacions. Ens vam estar preguntant si l’espai del pati ofereix prou oportunitats de joc i de relació, i si és un lloc agradable per a tots els infants.

Vam trobar molta informació i hem descobert que és un tema que cada cop aixeca més l’interès i desperta la sensibilitat dins la comunitat educativa.

De fet, la nostra escola va realitzar un procés de transformació del pati l’any 2005: l’actual jardí del pati del petits, va passar d’un pati gris a un pati verd.

Dins aquest procés de reflexió, el curs passat vam realitzar dues accions concretes. Per una banda, amb l’autorització i consentiment de l’equip directiu i la resta de l’AFA, vam demanar una subvenció de l’Ajuntament (amb un finançament del  50%) i l’hem rebuda!

Per altra banda, durant la Practikada del curs passat, dins la celebració dels 50 anys de l’escola, vam realitzar dos tallers. Un dels tallers va consistir en un mural participatiu on dibuixar o escriure com ens agradaria que fos el pati. L’altre taller, adreçat als més petits, va ser imaginar i jugar a crear un territori a partir de materials diversos com trossos de gespa, fusta, cautxú o escuma sintètica. Vam acompanyar aquests dos  tallers amb una xarxa de reflexions i preguntes que vam penjar a la porteria de futbol. Les reflexions que plantejàvem eren tals com:

Al pati es passen 525 hores…

Un pati de tots i totes?

Al juny del 2018, se’ns va comunicar que  vam rebre la subvenció  i tot seguit ens vam reunir amb l’equip directiu de l’escola per pensar i decidir conjuntament com volem invertir, realitzar i desenvolupar aquest projecte entorn al pati dels grans.

Així que aquest curs tenim un repte i un projecte per endavant a desenvolupar. Al projecte l’hem anomenat “Un pati de possibilitats”. Us convidem a participar-hi per seguir millorant la nostra escola. Si voleu sumar-vos-hi, podeu escriure un correu a:

xarxa.practiques.afa@gmail.com

Comissió En Xarxa, AFA

La comissió En Xarxa de l’AFA té, entre els seus objectius de treball, promoure els valors de la coeducació i la sostenibilitat dins la comunitat escolar.