Un pati de possibilitats

Moltes són les reflexions que s’estan encetant els darrers anys a les escoles d’arreu del territori. Dubtes, neguits i conclusions de famílies i infants conflueixen en processos participatius oberts a tota la comunitat educativa amb l’objectiu de repensar l’escola i les relacions que s’hi estableixen. També a la nostra escola han ressonat aquestes mateixes inquietuds. Com viuen els infants el temps d’esbarjo? Quines relacions s’estableixen entre nens i nenes? Com la distribució i ús de l’espai fa incrementar o disminuir els conflictes? Què hi podem fer les famílies?

Així doncs, recollint aquestes i d’altres qüestions entorn al pati,  obrim aquest espai d’informació i reflexió per acompanyar la comunitat de la nostra escola en el camí que tot just enceta. Com afecta el tipus de pati al joc i a les relacions entre infants?

Formar part

Amb el suport de:

Últimes notícies…

Projecte Pati

L’escola i la comissió de pati de l’AFA us volem fer partícips de la solució dissenyada pel pati de primària.

El projecte “Un pati de possibilitats” va néixer de la voluntat de transformar el pati de primària, camí que es va iniciar durant el …

Diagnosi amb Coeducacció

Com ja sabeu l’escola ha començat un projecte per a re-pensar el pati, els espais, les relacions, el que allà hi passa i sobretot el que hi aprenem! L’objectiu final és poder fer canvis tant físics com de gestió i normativa que afavoreixin unes relacions més igualitàries i possibilitin la diversitat d’experiències i vivències.

Un pati de possibilitats: punt de partida

Durant el curs 2017-2018, des de la comissió En Xarxa vam estar reflexionant sobre l’ús del pati dels grans a l’escola per part dels infants, sobre les seves possibilitats i limitacions. Ens vam estar preguntant si l’espai del pati ofereix prou oportunitats de joc i de relació, i si és un lloc agradable per a tots els infants.

Els inicis: Mural participatiu a la Practikada 2018

A la Practikada de 2018 vam realitzar un mural participatiu en què infants i famílies vam somiar un altre pati. Aquestes són algunes de les aportacions fetes a aquest pati somiat:

Antecedents de transformació: El pati dels petits

Sabies que el pati dels petits no va ser sempre així?